Skip to Content
På gång

bokhög

Onsdagen den 26 oktober har Ronneby stadsbibliotek stängt hela dagen. Detta på grund av att vi uppdaterar biblioteksdatasystemet och för att vi får fler nya bokhyllor. Filialerna håller öppet som vanligt.
 

Plats: Ronneby stadsbibliotek
Datum: 26 oktober

Bibliotekets datasystem och katalog ska uppgraderas till en nyare version. Du kan lämna in dina böcker och låna nya, men vi kan tyvärr inte hjälpa till med reservationer, fjärrlån eller omlån. Du kan heller inte logga in på vår webbsida eller låna e-böcker. Om du ska låna behöver du ha med ditt lånekort eller id-kort (personnummer). 
Ronneby stadsbibliotek har stängt hela onsdagen. Övriga bibliotek har öppet som vanligt. På Hjorthöjden fungerar inte datorerna.

Biblioteksdatasystemet och katalogen på nätet kommer att fungera igen sent onsdag eller torsdag. 

Plats: Biblioteken och hemsidan
Tid: 26 oktober

Bräkne-Hoby bibliotek

Ny utställning på Kulturhuset i Bräkne-Hoby. Denna gång är det två utställare. Andreas Backteman med föremål av drivved och Janet S Joelsson med foton.

Utställningen visas till 13 november. Utställningen är tillgänglig på Bräkne-Hoby biblioteks öppettider (ingång via biblioteket) men även på söndagar 13-16.    

Plats: Kulturhuset i Bräkne-Hoby
Datum: till 13/11

Senast betygsatta
168389
Author: Dellson, Pia
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating
180254
Author: Ackebo, Lena
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
182243
Author: Buthler, Dan
Author: Öhrlund, Dag
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
179371
Author: Roslund, Anders
Author: Hellström, Börge
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
Ny digital tjänst med tidningar, tidskrifter och barnböcker.

Logga för digitala tjänsten Ztory.

Ztory är en tjänst med flera hundra tidskrifter (ca 450) och även barnböcker (ca 500). Där finns dagstidningar, svenska och utländska tidskrifter, bilderböcker och berättelser.

Gå in på kommunens Wi-Fi nätverk (finns på Ronneby stadsbibliotek, Hjorthöjdens och Bräkne-Hoby bibliotek) inloggningsuppgifter hämtar du i bibliotekets informationsdisk.

Ladda ner appen Ztory och skapa ditt kostnadsfria konto. 

Välj sedan vad du vill läsa, ladda ner och läs hemma i 30 dagar på din telefon eller platta.

Du hittar alltid information om de datatjänster vi erbjuder på sidan E-biblioteket.

Nu taggar vi alla våra medier

Över 100 000 medier på biblioteken i Ronneby håller på att RFID- märkas.

RFID är en förkortning av Radio Frequency Identification, och är en teknik som använder radiovågor för att identifiera ett objekt. Det blir enklare och snabbare att låna och det blir mer tid över för oss att svara på era frågor.

Under sommar och höst kommer personalen att arbeta ute bland hyllorna med en vagn. Alla medier ska förses med en RFID-etikett och konverteras till den nya tekniken! Vi är nästan klara i Ronneby och har börjat på Bräkne-Hoby och Kallinge bibliotek.

Nya böcker
Personalens lästips

puffar

Sök lokala medier i...

Sök lokalt material från Sydostregionen i Libris

För dig upp till 5 år

Logotyp

För dig 6 -14 år

Länk till barnens bibliotek

Fråga vad du vill

Länk till bibblan svarar

Tidningar från 97 länder!

Puffbild

Alex författarlexikon

Puffbild

Så fungerar det
Följ oss på Facebook

Senast recenserade
186268
Author: Flinck, Thorsten
33311
Author: Oliver, Lauren
182184
Author: Robinzoon, Svante T.
73745
Author: Lowry, Lois
10722
Author: Holmegaard, Lukas
Author: Holmegaard, Nils
  • Bildspel
  • Bildspel
  • Bildspel
  • Bildspel